Budky pro Brno I

akce příroda
jednodenní
Datum
Místo Brno – ptačí budky
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Adam
+420 703 516 552
akce-priroda@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Některé druhy ptáků hnízdí v dutinách starých stromů. Těch je ale ve městech málo, a proto je nahrazujeme budkami. Věšením budek se do Brna vrací zpěvní ptáci, kteří nás potěší svou existencí i zpěvem, ale i napomohou k přirozené rovnováze ekosystémů. Pojďme se po dlouhém dnu v práci či ve škole odreagovat na čistý vzduch a pomoci přírodě kolem nás.

Co, kde a jak

Ve čtvrtek 24.19. 2020 v 15:00 se sejdeme na Ústředí Hnutí Brontosaurus (Hvězdová 10, Brno) a odsud i s nářadím vyrazíme do parku Schreberovy zahrádky. Kdo nemůže přijet na Ústředí, s tím se sejdeme v 15:30 na zastávce Tomanova. Po vyvěšení budek půjdeme také do parků Lužánky a Koliště vyčistit budky, které jsou již vyvěšené. Čištění budek je stejně důležité jako jejich vyvěšování. Likvidace starých hnízd není nikterak záškodnická. Kromě větviček, peří či jiného stavebního materiálu se v budkách kupí také zbytky trusu a nestrávené potravy. V budce se tak mohou začít množit ptačí paraziti, nebo zárodky různých nemocí. To by pak mohlo oslabit mláďata vylíhlá v příštím roce. S sebou pevné boty a vhodné oblečení. Na akci je potřeba se přihlásit na níže uvedeném e-mailu!

Dobrovolnická pomoc

Takovýchto akcí, kde budeme věšet a čistit ptačí budky v brněnských parcích se na podzim letošního roku uskuteční celkem pět.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Adam a Iveta.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Adam
E-mail: akce-priroda@brontosaurus.cz
Telefon: +420 703 516 552