Za Šumavu

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Prášily, Šumava
Věk 16–30 let
Cena 400/350
Kontaktní osoba Hanka
+420 728 546 328
rozruch@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Šumava! Hory opředené příběhy. Divočina, která nám tak rychle mizí.

Chceš se podílet na něčem co má opravdový dopad na krajinu? Chceš poznat šumavskou přírodu z jiného úhlu než běžný turista? Chceš strávit prodloužený víkend v partě podobně smýšlejících mladých lidí?

Nenech Šumavu vyschnout! Pojď se s námi podílet na obnově šumavských rašelinišť, užít si pohodový prodloužený víkend v šumavské přírodě a podívat se na místa, kam se běžně nedostaneš.

Dobrovolnickou prací se zapojíme do jedinečného projektu na obnovu šumavských mokřadů, čekají nás také výlety šumavskou přírodou, pohodové posezení a klábosení u ohně a občas také nenáročný zážitkový program.

Co, kde a jak

Za Šumavu je dobrovolnicko zážitková akce, během kterého budeme pomáhat na obnově šumavských rašelinišť a poznávat zdejší přírodu.

Pracovat budeme zhruba tři dny, a to vždy ve spolupráci s odborníky z Národního parku. Kromě práce nás čeká také jednodenní exkurze do šumavské přírody. Programem nám bude sama příroda.

Budeme tábořit na louce nedaleko Prášil, spát budeme ve vlastních stanech a vařit si budeme společně chutné vegetariánské jídlo pod vedením zkušených kuchařek.

Tábor je určený pro všechny účastníky ve věku 16 až 30 let. Cena akce je 400 Kč, pro členy HB 350 Kč. Akce začíná ve čtvrtek večer a končí v úterý ráno.

Přihlásit se můžeš zde: https://forms.gle/Hqd6tdsp7Ru4HRYM7

  • Ubytování: ve vlastních stanech
  • Strava: ne-vegetariánská, vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Budeme se podílet na projektu Národního parku Šumava Život pro mokřady. Dva dny budeme pracovat na mokřadu poblíž Malého Boru. Budeme zde zahrazovat odvodňovací kanály, které byly v minulosti vybudovány, aby vysoušeli zdejší mokřady.

Obnova mokřadních biotopů je jednou z možných cest ke snižování dopadů klimatické změny. Mnohé z mokřadů, na Šumavě především rašeliniště, jsou ostrovy biologické rozmanitosti, kde nachází své přirozené prostředí nespočet vzácných rostlinných i živočišných druhů. Mokřady hrají nezastupitelnou roli v hydrologii krajiny a koloběhu vody, čímž působí velmi příznivě na místní podnebí. Kromě obnovy mokřadů se budeme jeden nebo dva dny podílet na udržování šumavského bezlesí.

Na akci budeme pracovat 3 dny, každý den zhruba 5 hodin.

Malá ochutnávka

Tábor pořádá zkušený organizátorský tým, který má za sebou již mnoho úspěšných ročníků dobrovolnických táborů Naruby a Do (po)hor! v Krkonoších. Akce Za Šumavu probíhá ve spolupráci se Správou Národního parku Šumava a je první akcí na této lokalitě.

Organizační tým

Těší se na tebe Rózi, Káťa, Cody, Terka, Hanka, Mucha.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Hanka
E-mail: rozruch@brontosaurus.cz
Telefon: +420 728 546 328