Rozkvět Porty

akce památky
víkendovka
Datum
Místo Klášter Porta Coeli u Tišnova
Věk 15–26 let
Cena 250/200
Kontaktní osoba Rózi
+420 722 619 349
rozkvet.porty@brontosaurus.cz
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Zastavili jsme se na návrší a rozhlédli se po okolí. Cítíme kouř z milířů, z dálky je slyšet kostelní zvon, který svolává věřící k modlitbě, ale příliš jich tu není. Tato krajina teprve čeká na své zúrodnění. Přidej se ke kolonizaci Vysočiny a staň se součásti jejího rozkvětu. Pojeď na víkend do krásného prostředí kláštera Porta Coeli, do období osidlování kláštera a prvního kontaktu obyvatel s okolní krajinou.

Co, kde a jak

Budeme obývat krásné a zrenovované zázemí pro dobrovolníky - přímo v areálu kláštera Porta Coeli v Předklášteří u Tišnova. V sobotu dopoledne nás čeká dobrovolnická práce v areálu kláštera, páteční i sobotní večer je rezervován pro program. Vařit si budeme sami, výbornou vegetariánskou stravu pod vedením zkušených organizátorek - kuchařek. Cena akce je 250 Kč, pro členy Hnutí Brontosaurus 200 Kč. Cena zahrnuje ubytování, materiál a stravu na celý víkend.

Dobrovolnická pomoc

Přesnou náplň práce ještě domlouváme, takže informace budeme ještě aktualizovat. Pravděpodobně se budeme podílet na obnově místního ovocného sadu nebo vyklízení dosud nerekonstruovaných částí kláštera.

Malá ochutnávka

Víkendovku organizují společně základní články Fénix a Rozruch. Jedni zapálení do historie a obnovy památek, druzí do ekologie a ochrany přírody. A to je něco, co se skvěle doplňuje. Nevěříte? Přijeďte!

Organizační tým

Těší se na tebe Rózi, Basty, Terka, Vašek, Káťa, Vítek.
Pořádá Fénix, Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Rózi
E-mail: rozkvet.porty@brontosaurus.cz
Telefon: +420 722 619 349