Březen do krasu vlezem

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Kubrychtova bouda
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Bětka
+420 604 835 013
brozova.b@gmail.com

Co na nás čeká

Koniklece vykukují z hlíny, ve vzduchu je cítit, že přichází jaro, ráno jde ještě pára od pusy. Příroda Českého krasu se pomalu probouzí ze zimního spánku. Pojď se zhluboka nadechnout a probudit se spolu s ní. Poznej krajinu, jejíž tvář po tisíciletí utvářela sama příroda, ale také člověk. Nauč se v téhle krajině spolu s námi číst a objev její jedinečnost.Co vidíme na přírodě hodnotného a proč ji vůbec potřebujeme chránit? Projdeme vyhlídky na bílých stráních i trním zarostlé dávné pastviny, s pilkou a nůžkama v rukou pomůžeme údržbě zdejších stepí. Vydechneme si na chvíli od starostí, ponoříme se do jarní přírody a pokusíme se přijít na její tajemství.

Co, kde a jak

Během víkendu budeme bydlet na Kubrychtově boudě v Českém krasu nedaleko Bubovických vodopádů v Národní přírodní rezervaci Karlštejn. V boudě není elektřina, můžete se tak těšit na romantické večery při svíčkách. Vařit si budeme sami na kamnech nebo plynovém vařiči, výbornou vegetariánskou stravu pod vedením zkušených organizátorek - kuchařek. Cena akce je 200 Kč, pro členy Hnutí Brontosaurus 150 Kč. Cena zahrnuje ubytování, materiál a stravu na celý víkend. Místo je dostupné vlakem (Srbsko), akce potrvá od pátečního večera do nedělního odpoledne.

Dobrovolnická pomoc

Budeme společně pečovat s nůžkami a pilkou v ruce o tu nejcennější část přírody Českého krasu - stepi a bývalé pastviny, na jaře a v létě plné rozkvetlých vzácných konikleců, třemdav a kosatců. Kde se tady vzali a proč jsou důležité, nejen to si povíme spolu s organizátory přírodovědci.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Terka, Bětka, Péťa, Jindra.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Bětka
E-mail: brozova.b@gmail.com
Telefon: +420 604 835 013