Krajina zítřka

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Uhřický mlýn, Sedlec
Věk 16–28 let
Cena 200/150
Kontaktní osoba Hrdlička
+420 732 879 093
janahrdlicka@centrum.cz

Co na nás čeká

Zelenající se krajina, stromy nosoucí ovoce, květnaté louky bzučící hmyzem. Vyprahlá poušť, suchá koryta řek a nekončící lány polí? Nemůžeš tomu jen přihlížet.

Voda v krajině - kde se bere a kam se ztrácí, proč jí je nedostatek? Jaká je a jaká bude? Co je kapka v moři? Co můžeme dělat?

Přijď se inspirovat permakulturním projektem na obnovu kousku krajiny ve Středních Čechách, dozvědět se něco o vodě i o sobě. Nadechnout se podzimu a užít si ho v přírodě plnými doušky. Ještě stále má smysl se snažit!

Co, kde a jak

Místem konání víkendovky je permakulturní projekt Uhřičského mlýna nedaleko Sedlce, se zachovalým mlýnem a přilehlými pozemky s rybníky a mokřady. Bydlet budeme v budově bývalého mlýna, spát ve svých spacácích a karimatkách, vařit budeme společně z místních a čerstvých surovin chutná vegetariánská jídla.

V sobotu dopoledne budeme pracovat a po zbytek víkendu nás čeká zážitkový program, zjišťování zajímavých informací a inspirace na téma krajiny a vody v krajině.

Dobrovolnická pomoc

Pomáhat budeme lidem, co se rozhodli na kousku země obnovit fungující krajinu. Čeká nás sázení stromků a keřů a úprava mokřadů na permakulturním pozemku, který se snaží vrátit do krajiny pestrost a fungující přírodní procesy.

Malá ochutnávka

Jak udělat kompost za pár dní? Jak obnovit rybník bez dotací? Přijď se inspirovat zajímavým projektem. Víkendovku připravuje zkušený tým organizátorů ze Základního článku Rozruch na nové lokalitě.

Organizační tým

Těší se na tebe Káťa, Hrdlička, Bětka.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Hrdlička
E-mail: janahrdlicka@centrum.cz
Telefon: +420 732 879 093