Pyrus, Malus, Prunus

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo osada Zastávka - Stillstand
Věk 15–50 let
Cena 150
Kontaktní osoba Halka Vašinková
+420 773 899 897
v12h2@seznam.cz

Co na nás čeká

Ukončování sezony - sklizeň záhonků, ovoce ze stromů, sázení stromků.

Co, kde a jak

Poznáš nové lidi. A pokud zde budeš s námi jezdit častěji, budeš mít i stálé přátele. Budeme hrát hry. Pro zábavu, pro radost a pro sebepoznání. Budeme taky pracovat. Ve službě druhým na akci (vaření, příprava nástrojů a spol.) a nebo přímo pro osadu Zastávka a pro její přírodu.

Dobrovolnická pomoc

Staráme se o staré ovocné odrůdy stromů, které se zachovaly ve starých sadech v zaniklé osadě v krajině rychlebských hor. To proto, že ty staré odrůdy jsou odolnější proti dnešním škůdcům a že do krajiny více patří. Sázíme do krajiny ovocné stromy nové, protože stromy obecně krajině pomáhají: zadržují vláhu, zpomalují proudění větru. Ovoce dává pokrm člověku, ale také ptactvu a zvěři. Krajina s alejemi ovocných stromů je krásná. Díky tomu všemu se zvedá jak krása krajiny, o kterou se staráme, tak i její biodiverzita. A i to je našim cílem.

Malá ochutnávka

V zaniklé osadě jsme začali brontosauří akce pořádat asi před 15 lety. Tenkrát to byla zarostlá pláň plná kopřiv a nepořádku. Po letech práce jsou zde opět vidět staré zahrady a krása bývalých hospodářství.

Organizační tým

Těší se na tebe Tom, Halka a spol..
Pořádá RC HB Jeseníky

Kontakt

Kontaktní osoba: Halka Vašinková
E-mail: v12h2@seznam.cz
Telefon: +420 773 899 897