Valle de los Templos

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Templštejn
Věk 15–26 let
Cena 900
Kontaktní osoba Vašek Podlešák
+420 606 498 016
valledelostemplos@gmail.com
Web akce: fenix2020.brontosaurus.cz/valle-de-los-templos

Co na nás čeká

Máme poslední místa pro kluky! (Kapacita tábora pro slečny už je naplněna). Do Aztécké říše vstoupili španělští conquistadoři a obrátili ji v prach. Pohádkové bohatství jim ovšem nestačí. Legendy o bájném městě jsou příliš lákavé, a tak se přidáváš k výpravě do hlubin Nového světa. Prozkoumej nástrahy lidského srdce i ruin prastaré civilizace!

Co, kde a jak

Budeme spát přímo na hradě; pod hvězdami nebo ve stanu (v případě bouřky se pak můžeme skrýt do dřevěné boudy), vařit si budeme na ohništi a snídat s výhledem na zalesněné říční údolí. Během horkých letních dní nás pak osvěží průzračně čistá voda řeky Jihlavy. Naše působení na hradě bude provázet celotáborová hra volně ispirovaná příběhem o El Doradu. Hra bude vycházet z klasických táborových her doplněných o prvky larpu a dřeváren. Ano, bude to i boj; ale nemusíte mít nutně sílu obra, či lstivost dravé šelmy, někdy je důležitější se umět v tu pravou chvíli rozhodnout srdcem... Fénix na Templštejn začal jezdit v roce 2014. Letos to tedy bude osmý tábor v řadě, který se tu koná. A určitě nezůstane ani posledním. Prožili jsme příběhy renesančních alchymistů, starých Slovanů, Keltů, neohrožených zbojníků, posledních lidí z postapokalyptického světa, tajemných templářů i odvážných partyzánů. Nyní nás čeká výprava do neprozkoumaných koutů Jižní Ameriky. Hrad nás okouzlil svou tajuplnou atmosférou i osobností majitele pana Hamzy, kterýžto si místo šetření na auto raději našetřil na hrad a vlévá do něj kopu času a energie. Hrad Templštejn byl založen ve 13. století řádem Templářů. V roce 1312 byl ale řád rozpuštěn a s tím se i hrad dostal do rukou nových majitelů. Do poloviny 16. stol, kdy pravděpodobně zaniká, se na něm vystřídali například páni z Lipé nebo páni z Kravař. Osud hradu je ale stále otázkou historického a archeologického bádání, kterého se nyní můžeš stát součástí... PS: Místa pro kluky ještě máme, pro holky už bohužel pouze ta náhradnická.

Dobrovolnická pomoc

Budeme se jí věnovat přibližně pět hodin denně, avšak nikoliv po všechny dny tábora. Budeme pomáhat při archeologickém výzkumu, vysekávat náletové dřeviny a pálit je, zdít, pomáhat se stavbou schodiště a se vším ostatním, co bude potřeba.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Vašek, Vítek, Michal, Lucie a Basty.
Pořádá Fénix

Kontakt

Kontaktní osoba: Vašek Podlešák
E-mail: valledelostemplos@gmail.com
Telefon: +420 606 498 016
Webová stránka: odkaz