Tanková hora

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Načeratický kopec
Věk od 18 let
Cena 230
Kontaktní osoba Jitka Rajmonová
+420 732 882 032
tankovahora@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Chceš se podílet na obnově jedinečných biotopů? Chceš se seznámit s novými trendy v ochraně přírody? Chceš jet s Brontosaurem a nemáš zrovna chuť na intenzivní zážitkový program? Pojeď s námi na pohodovou pracovní víkendovku na Načeratický kopec u Znojma. Na místo s neobvyklou historií a s dynamickou přítomností. Ať jsi zkušený brontosaurus, či se chystáš jet poprvé, můžeš se těšit na nové lidi se zájmem o přírodu a svět kolem sebe, večery u táboráku a obrovolnickou práci, která má smysl. Budeme spolupracovat s neziskovou organizací Beleco, která nám zajistí i procházku s odborným výkladem.

Co, kde a jak

Práci věnujeme v sobotu cca 6hod, poté nás čeká vycházka s odborníkem, který nás po Načeratickém kopci provede. V neděli spojíme závěr akce s procházkou do Znojma, na oběd, zmrzlinu a na vlak. Pohodlné zázemí máme zajištěno v Havraníkách, kde budou postele, sprchy, kuchyňka. Vařit si budeme sami tak, abychom uspokojili masožravce i vegetariány.

Dobrovolnická pomoc

Načeratický kopec je unikátní především svými teplomilnými společenstvy suchých trávníků, na které je vázáno mnoho vzácných a ohrožených druhů rostlin a živočichů. Od 50. let minulého století zde fungoval vojenský výcvikový prostor tankových jednotek. Od devadesátých let, po opuštění armádou, lokalita začala rychle zarůstat, hlavně invazním akátem. I když v současnosti už se podařilo otevřené biotopy na většině rozlohy obnovit, pro ochranáře tu zbývá spousta práce. Odstraněním náletů a další prací pomůžeme s obnovou lokality a s ochranou vzácných druhů.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Lenka Dvořáková, Jitka Rajmonová, Adam Dvořák.
Pořádá Mařatice, Orchis

Kontakt

Kontaktní osoba: Jitka Rajmonová
E-mail: tankovahora@brontosaurus.cz
Telefon: +420 732 882 032