Sadařská víkendovka - přeloženo na 2021

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Žítková, Hutiska
Věk od 15 let
Cena 450,-
Kontaktní osoba Čoko
+420 606 619 918
cokynek@post.cz
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Chci zasadit strom, ale jak a co dál? Potkal jsem starý strom, ale jak mu pomoci? Odpověď na tyto a další otázky budeme hledat s Dominikem Grohmannem v původním sadu bělokarpatských odrůd ovoce. Poslechneme si teorii o řezu stromů mladých i prastarých a pak hurá do praxe! ;-)

Co, kde a jak

Pátek: V pátek se sejdeme na Žítkové v Bílých Karpatech, seznámíme se, ubytujeme, zazpíváme a uvidíme, co všechno ještě stihneme. A taky spánek. ;-) Sobota: V sobotu po společné snídani se pustíme pod vedením Dominika Grohmanna do kurzu citlivého řezu stromů. Bude vše: teorie, praxe, stromy malé, velké i střední, nůžky, pilky, žebříky i lezecká technika! :-) A samozřejmě přestávka na svačinku i na oběd. Pak večeře, povídání a promítání o stromech, posezení, spánek. Neděle: V neděli po společné snídani budeme pokračovat s Dominikem v sadu. Nakonec posnášíme větve na hromady. Víkend zakončíme společným obědem a rozjedeme se k domovům.

Dobrovolnická pomoc

Víkendovka je součástí dlouhodobého plánu a úsilí zachránit zbytky starého sadu původních odrůd, který založili naši předkové. Naučíme se o stromy správně starat, aby sloužili několik generací, třeba 200 a více let. Ošetříme několik stromů, které lze ještě zachránit střihem i řezem a pouklízíme ořezané větve. Sad se bude na podzim doplňovat o další původní bělokarpatské odrůdy ovoce.

Malá ochutnávka

V lokalitě již proběhly brontosauří víkendovky jako třeba včelařské, sadařské, kovářské, hadí, budkovací, ale i brontosauří i skautské tábory.

Organizační tým

Těší se na tebe Čoko a spol..
Pořádá Oldomáš

Kontakt

Kontaktní osoba: Čoko
E-mail: cokynek@post.cz
Telefon: +420 606 619 918