Pojďme ji oslavit

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Žítková, Hutiska
Věk 16–26 let
Začátek akce
Cena 200/250
Kontaktní osoba Bára Hubená
+420 776 736 436
barbora.hubena@gmail.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Chceš alespoň na víkend utéct před každodenním shonem? Umíš se radovat z drobností? Chceš objevit krajinu, kde se čas tak trochu zastavil a přiložit zde ruku k dílu, oslavit Zemi a odpočinout si při hrách a povídání s partou podobně naladěných lidí? Pak určitě neváhej a pojeď s námi na Žítkovou.

Co, kde a jak

Víkendovka se koná na Žítkové v Bílých Karpatech. Sejdeme se v pátek v podvečer, nedaleko Žítkové, společně se seznámíme a vydáme se na místo. V sobotu nás čeká dobrovolnická práce a odpoledne pár aktivit zaměřených na vztah člověka a Země. Samozřejmě nebude chybět ani čas na pokec s ostatními, sezení u ohně s kytarou nebo zajímavé povídání o Žítkové a dobrovolnické pomoci zde. V neděli dopoledne nás čeká ještě program a kolem oběda se rozloučíme a rozjedeme se zase zpět domů. Spát budeme v chalupě na vlastních karimatkách a ve vlastním spacáku. Hřát nás budou kamna, pokud si v nich zatopíme. Vařit si budeme společně chutné vegetariánské jídlo. Na akci vítáme všechny mladé lidi ve věku 16 až 26 let. Cena akce je 200 Kč pro členy Hnutí Brontosaurus, 250 Kč pro nečleny. Cena zahrnuje ubytování, materiál a stravu na celý víkend.

Dobrovolnická pomoc

Co by to bylo za brontosauří akci bez dobrovolnické pomoci? Na lokalitě Žítková - Hutiska, působí Hnutí Brontosaurus již dlouhodobě a snaží se zde o obnovu původních orchidejových bělokarpatských luk, sází zde sady starých krajových odrůd ovoce nebo obnovuje meze a remízky. My nejspíše pomůžeme s vyřezáváním náletů, stahování pořezaného dřeva, péčí o nově vysazený sad a tak podobně, co bude zrovna potřeba.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupina nadšených lidí, kteří chtějí pomáhat přírodě a zároveň si chtějí užít spoustu zábavy a smysluplně strávený společný čas. Na akce vyrážíme do Krkonoš, na Šumavu, do Českého krasu a mnoho dalších míst v Čechách, kde kosíme louky, obnovujeme mokřady nebo jinak pomáháme s péčí o krásná a chráněná místa v naší krajině. Žítková nepatří mezi naše tradiční místa, ale je tam opravdu krásně, a proto se tam toto jaro vydáváme.

Organizační tým

Těší se na tebe Bára, Zuzka, Matěj a Vojta.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Bára Hubená
E-mail: barbora.hubena@gmail.com
Telefon: +420 776 736 436