Budkovací večer

akce příroda
jednodenní
Datum
Místo Hvězdová 10, Brno
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Tereza Opravilová
+420 736 720 568
akce-priroda@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Baví tě tvořit a kutit, pít masalu a klábosit? Přidej se na náš budkovací večer! Proč zrovna budkovací? Kromě příjemného setkání s dalšími lidmi a šálkem masaly nás totiž čeká kreativní skládání ptačích budek. Co totiž s plným brontosauřím skladem různých prkýnek a dílů od ptačích budek? Pojďme s nimi zatočit a udělat z nich opravdové ptačí budky, které budou jednak funkční (pro kutily) a jednak krásné (pro kreativce). Během zimy je potom vyvěsíme do brněnských parků, aby byla nová obydlí nachystaná hned na další jarní sezónu.

Co, kde a jak

Začínáme v 19:30 na Dobrovolnické centrum Hnutí Brontosaurus na Hvězdové 10. Přidat se můžeš v průběhu celého večera. S sebou nic nepotřebuješ, pokud vyloženě nejsi zapálený kutil, který chce využít své nářadí :-) Činnost se najde jak pro kutily, tak pro kreativní duše. Nebo se za námi jenom zastav na kus řeči a zjisti, co dalšího v Akci příroda plánujeme.

Dobrovolnická pomoc

Budeme skládat, vyrábět, natírat ptačí budky. Během zimy je následně vyvěsíme do parků v Brně, kde už stovka našich budek visí. Věšením ptačích budek v parcích nahrazujeme úkryty pro ptáky hnízdící přirozeně v dutinách starých stromů. Takových stromů ale ve městech velmi rychle ubývá a se stromy mizí také dutiny a příležitosti k hnízdění. Ptačí budky tak představují alternativu k přirozeným úkrytům.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Terka.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Tereza Opravilová
E-mail: akce-priroda@brontosaurus.cz
Telefon: +420 736 720 568